عقد موقت که به صیغه معروف است یک نوع عقد نکاح شرعی در مذهب شیعه میباشد که فقط در صورتی از صحت کامل برخوردار میشود که مدت و مهریه آن به طور دقیق مشخص شود. پس ازدواجی مدت دار است و پس از تمام شدن مهلت آن رابطه زوجیت پایان مییابد. در ادامه به بررسی عقدنامه ازدواج موقت و مندرجات آن میپردازیم. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد ثبت ازدواج و مدارک لازم برای ثبت ازدواج کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع: عقدنامه ازدواج موقت
چگونگی صحت عقد موقت
مطابق ماده ۱۰۶۲ قانون مدنی با ایجاب و قبول طرفین، عقد نکاح با الفاظی که به وضوح نشان دهنده قصد ازدواجشان با یکدیگر است به طور صحیح بسته میشود.
برای صحت عقد نکاح شرایط زیر الزامی است:
۱- قصد و رضای طرفین: بدین معنا که زن و مرد علاوه بر داشتن قصد انشاء رضایت نیز داشته باشند و به اکراه و اجبار این عقد بسته نشده باشد. در غیر این صورت عقد صحت نداشته و باطل میباشد.
۲- استفاده از الفاظ درست هنگام عقد: زوجین در هنگام بسته شدن عقد موقت باید از الفاظ درست استفاده کنند که دلالت بر عقد موقت دارد به صورتی که لفظ عقد موقت به درستی گفته شود.
۳- ایجاب و قبول طرفین یا ولی بر حق آنها: در این مورد زن و مرد یا ولی قانونی آنها باید ایجاب و قبول را جاری سازند.
بیشتر بخوانید : ثبت صیغه | ثبت ازدواج موقت
ثبت عقد موقت در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق
همانطور که گفتیم عقد موقت تنها با لفظ ایجاب و قبول و داشتن قصد انشاء به طور صحیح بسته میشود و ثبت آن ضرورتی ندارد. اما گاهی اوقات طرفین عقد به دلایلی به ثبت ازدواج موقت در دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق روی میآورند. البته این کار فوایدی نیز دارد که به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
۱- اطمینان یافتن از صحت نکاح.
۲- جلوگیری از ایجاد اختلاف ناشی از عدم ثبت عقد.
۳- آسانتر شدن اثبات حقوق زوجین.
۴- و…
مدارک مورد نیاز برای ثبت عقدنامه ازدواج موقت
۱- شناسنامه عکس دار و کپی آن.
۲- کارت ملی و کپی آن.
۳- در صورتی که زن باکره باشد حضور پدر یا جد پدری با شناسنامه یا کارت ملی در دفترخانه الزامی است.
بیشتر بخوانید : مدارک لازم برای ثبت ازدواج
مندرجات عقدنامه ازدواج موقت
عقدنامه ازدواج موقت شامل مواردی است که در ذیل به آنها اشاره میکنیم.
الف) ابتدا تاریخ عقد و همچنین تاریخ ثبت آن نوشته میشود و سپس مشخصات زوجین که شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، کد ملی و همچنین آدرس و نشانی آنها درج میشود.
ب) در صفحات دیگر شرایط و تبصرههایی بیان شده است:
۱- در رابطه با عده: عده طلاق در زنهایی که به سن یائسگی نرسیدهاند سه طهر و عده زنهایی که به سن یائسگی نرسیدهاند ولی عادت ماهیانه هم ندارند سه ماه است. عده منقطعه دو طهر میباشد (چه پس از اتمام عقد چه پس از بذل مدت عقد) و عده منقطعه برای زنانی که عادت ماهیانه ندارند ۴۵ روز است. عده زنانی که شوهرشان فوت کرده است در هر صورت چهار ماه و ده روز میباشد.
۲- در رابطه با صیغه بذل: زوجه هر زمان که بخواهد با وکالت بلاعزلی که از سمت زوج در اختیار دارد و با داشتن حق توکیل به غیر میتواند به عاقد رجوع کند و با خواندن صیغه بذل زمان عقد را به خود ببخشد و ازدواج را به پایان برساند.
ج) در صفحات بعدی عقدنامه نوع عقد تاریخ وقوع و ثبت آن همچنین مدت و مهریه به طور دقیق درج میشود که باید به امضای زوجین برسد.
در صفحات آخر نیز شرایط ضمن عقد طرفین درج میگردد و مشخصات شاهدان (۲ شاهد) که شامل کدملی و نشانی آنهاست نوشته خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عقدنامه ازدواج موقت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عقدنامه ازدواج موقت پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
شماره تماس :66419012-021
منبع: عقدنامه ازدواج موقت
:: برچسبها:
عقدنامه ازدواج موقت ,
:: بازدید از این مطلب : 283
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0